تغذیه

انواع رژیم غذایی

رژیم گرفتن ، تنظیم میزان مصرف غذا برای بهبود وضعیت جسمی فرد ، به ویژه برای کاهش چاقی یا چربی اضافی بدن.

برنامه های رژیم غذایی بر اساس کاهش هر یک از عناصر مغذی اصلی (چربی ها ، کربوهیدرات ها و پروتئین ها) است که قسمت های اصلی غذایی را که فرد می خورد (به غیر از آب) تشکیل می دهد و منابع انرژی لازم هستند.

کمبود انرژی 500-1000 کالری در روز باعث کاهش سریع وزن می شود که علت آن کاهش زودهنگام آب بدن است، به خصوص اگر کربوهیدرات ها محدود شوند.

پس از اثرات اولیه کم آبی، تمام برنامه های رژیم غذایی میزان کاهش چربی تولید می کنند که فقط می تواند متناسب با کمبود کالری باشد.

رویکردهای اصلی رژیم گرفتن :

(1) رژیم های غذایی کنترل شده شامل برنامه هایی هستند که شامل آموزش در مورد تغذیه ، تقویت مواد ضروری بدن، رژیم های غذایی مخصوص ساخته شده که مقادیر کافی مواد مغذی و وزن را تأمین می کنند.

رژیم های نگهداری که برای استفاده طولانی مدت طراحی شده اند. اگرچه تعیین موفقیت در دراز مدت دشوار است ،

رژیم های غذایی معمولاً به خوبی طراحی شده اند و می توان روی آنها حساب کرد تا تغذیه مناسب را حتی در صورت کمترین کاهش وزن فراهم کنند.

(2) به اصطلاح “رژیم غذایی محتاطانه” برای کنترل چربی خون و کلسترول برای افرادی که در معرض بیماری های عروق هستند طراحی شده است.

رژیم غذایی محتاطانه بر میزان چربی اشباع نشده و اشباع شده و مقادیر محدود قند تأکید می کنند. آنها گوشت قرمز و مرغ و ماهی های غیر روغنی را محدود می کنند.

(3) “رژیم های همراه با مکمل” ، مانند برنامه رژیم کمبریج ، مصرف حداقل مواد مغذی لازم – به ویژه پروتئین – را به صورت مایع فراهم می کنند.

بسیاری از این برنامه ها با مایعات یا مکمل های پودری بسته بندی می شوند که به صورت متفاوتی از یک تا چهار بار در روز مصرف می شوند.

نسخه های اصلاح شده خواستار دو وعده غذایی مایع و یک وعده غذایی معمولی است.

(4) رژیم های غذایی کم کربوهیدرات ، پرچرب و پر پروتئین ، که از اوایل دهه 1970 محبوبیت زیادی پیدا کردند ، قندها و نشاسته ها را با فشار دادن گوشت ، مرغ ، ماهی و پنیرها به حداقل می رسانند.

تأثیر بر روی بدن تولید کتوز و کمبود آب است.

بنابراین ممکن است کاهش وزن اولیه مشخص شود. گرچه کالری شمارش نمی شود .

میزان کالری دریافتی معمول کاهش می یابد زیرا بیشتر بدن انسان قادر به سازگاری سریع با تغییر قابل توجه در ترکیب غذایی نیست.

وزن به سرعت از دست می رود اما به محض برقراری مجدد عادات غذایی معمولاً بر می گردد.

به طور کلی غنای رژیم غذایی ممکن است اثرات خطرناکی در ارتباط با دفع مقادیر زیادی اسید اوریک و سایر محصولات نهایی ازته و محتوای بالای چربی اشباع در رژیم ایجاد کند.

(5) رژیم های غذایی حاوی کربوهیدرات زیاد و فیبر بالا مصرف سبزیجات ، میوه ها ، مغزها و غلات کامل را تقویت می کند.

فیبر غذایی اصطلاحی کلی برای کربوهیدرات های هضم ناپذیر است که دیواره های سلولی گیاهان را تشکیل می دهند.

چنین الیافی ، به عنوان مواد حجیم ، ممکن است باعث شود رژیم های غذایی از مواد غذایی با کالری کمتر از حد نرمال اشباع شوند.

بهترین رژیم های پر کربوهیدرات دارای پروتئین متوسط ​​و کم چربی هستند و نوید کاهش وزن آهسته با ورزش و بررسی دقیق مواد مغذی را می دهند.

برخی از برنامه ها ، آنقدر کم کالری یا آنقدر کم پروتئین یا چربی هستند که از نظر غذایی نامناسب هستند.

(6) روزه داری ممکن است شامل حذف چند وعده غذایی یا چند روز یا چند هفته بدون غذا ماندن باشد (غیر از آب و شاید ویتامین ها و مواد معدنی).

روزه داری ممکن است نیاز آن دسته از افراد را که فقط چند پوند از دست می دهند تأمین کند ، اما برای افراد چاق یا کسی که به دنبال کنترل وزن طولانی مدت است مثر نیست.

روزه داری می تواند از نظر پزشکی خطرناک باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *